Electrische handdrogers voorkomen papier afval

In 2015 opende OVG – nu EDGE Technologies – het meest duurzame gebouw ter wereld: The Edge aan de Amsterdamse Zuidas. Toen ze drie jaar later het nabijgelegen kantoorgebouw ‘EDGE Olympic’ renoveerden, vond er een nieuwe inventarisatie van de meest innovatieve technologie plaats. In de sanitaire ruimten werden handdroogkranen geïnstalleerd.

Het combineren van duurzaamheid, design, flexibiliteit én een gezonde omgeving is een enorme uitdaging. Bij de ontwikkeling van EDGE Olympic wilde OVG op geen van deze vlakken iets inleveren en zette in op zowel duurzaamheid als welzijn. Met een uitstekend resultaat: naast een BREEAM-certificering behaalde EDGE Olympic als eerste gebouw in Nederland een WELL Platinum-certificering voor gezonde gebouwen.

“EDGE Olympic aan de Zuidas in Amsterdam is de eerste van een nieuwe generatie ontwikkelingen van EDGE Technologies. Het kantoor zet met de nieuwste technologie sterk in op het welzijn van de gebruiker en de omgeving. Voor dit gebouw is gekozen voor de Dyson Airblade Wash+Dry in de sanitaire ruimtes, zodat mensen hun handen volledig zonder afval kunnen wassen en drogen.”

Erik Ubels, CTO EDGE Technologies

Het waseiland in de toiletruimte is speciaal ontworpen voor de Dyson Airblade Wash+Dry. De sensorgestuurde handdroogkraan stelt gebruikers in staat de handen direct boven de wasbak te wassen en drogen zonder iets aan te raken.

Handen worden in slechts 14 seconden gedroogd met HEPA-gefilterde lucht, waardoor 99,95% van alle deeltjes ter grootte van bacteriën uit de lucht zijn verwijderd. Door het efficiënte ontwerp druppelt er geen water op de vloer en hoeven er geen papieren wegwerphanddoekjes gebruikt te worden.

Voor meer informatie bezoek de website van EDGE Olympic.